Lørdag 15. oktober kl 19:00
Universitetets aula

Bjarte Eike, kunstnerisk ledelse og fiolin
Berit Norbakken, sopran
Barokksolistene

Bjarte Eike og Barokksolistene: Purcell’s Playhouse

Party like it’s 1699! Den allsidige, kreative og alltid underholdende fiolinisten Bjarte Eike tar det internasjonalt kritikerroste og prisbelønnede prosjektet, «The Alehouse Sessions» videre. De gamle alehousene hadde nemlig ofte innredet enkelte rom til konsertlokaler, «music houses», og noen bygde sågar små teatre på bakrommet.  På disse provisoriske teaterscenene ble det fremført en blanding av skuespill, musikk, dans, opera og gjøglerier. Folket skulle underholdes, og etter et århundre preget av pest, plage, borgerkrig og forbud var folket klar for fest! Inspirert av disse historiske begivenhetene, og med Covid, reiserestriksjoner og forsamlingsforbud friskt i minne, lanserer derfor Bjarte Eike og Barokksolistene sitt nyeste prosjekt «The Playhouse Sessions». Sammen med et knippe musikalske gjester, reiser de seg fra sine alehouse-barstoler, beveger seg inn på bakrommet, entrer scenen og inviterer publikum med på et ekte 1600-talls show – sannsynligvis med et lite glass i hånden.

«En av de mest komplette barokk-konsertene jeg noen sinne har hørt!
– Klassekampen

«De levde musikken, sang fra hjertet, danset med lidenskap og etterlot publikum euforiske!
– Kultur, Østerrike

Barokksolistene, med Bjarte Eike i spissen, har skapt furore og hausta lovord i Skandinavia og store delar av Europa og USA med The Alehouse Sessions. Her gjenskaper dei den musikalske og sosiale situasjonen på vertshusa i England på 1600- og 1700-tallet med vill, humørfylt sceneopptreden, virtuos teknikk, leiken improvisasjon og medrivande stemning. Her går engelske «sea shanties», Purcell-ouverturar og skandinavisk folkemusikk saumlaust hand i hand.

The Alehouse sessions har gått rett heim hos tilhengjarar av både jazz, klassisk og folkemusikk, i tillegg til hjå den internasjonale musikkpressa, som mellom anna har kalla musikken deira «irresistible» (The Times), «superb» (The Scotsman) og «fabulously unrestrained» (The Guardian)!

Medvirkende i konserten:

Bjarte Eike, fiolin, kunstnerisk leder
Berit Norbakken, sopran
Thomas Guthrie, baryton/fiolin
Naomi Burrell, fiolin
Per Buhre, kontratenor/bratsj
Judith-Maria Blomsterberg, cello
Fredrik Bock, gitar/charango
Steven Player, gitar/dans
Johannes Lundberg, kontrabass
Hans Knut Sveen, cembalo/harmonium
Helge Norbakken, perkusjon

Bjarte Eike studerte ved Griegakademiet i Bergen, Norge og med Richard Gwilt i London. Han har vært Artist in residence på festivaler for tidlig musikk, klassisk musikk, folkemusikk, eksperimentell musikk og jazz, deltatt i et stort antall plateinnspillinger og underviser for tiden barokk fiolin på Norges musikkhøgskole i Oslo og ved Musikkonservatoriet i København. Som kunstnerisk leder for Barokksolistene har han skapt nye og innovative konsepter, og som freelance fiolinist fortsetter han å utforske alternative måter å nærme seg klassisk musikk på. Selv om hans musikalske grunnlag er grundig forankret i historisk fremføringspraksis, liker han å inkludere andre kunstneriske aspekter i sine konserter. Med økende interesse fra europeiske og amerikanske ensembler og orkestre inviteres han stadig som orkesterleder og dirigent.