Kjære publikum

Hvis dere ønsker å gå flere sammen og  sitte i «kohort», må det ønskete antall billetter betales under ett.

Lørdag 24. oktober kl 19:00
Det Gamle Biblioteket (Deichman) – Foredragssalen

AMORE E GUERRA – KJÆRLIGHET OG KRIG.

Dowland – Caccini – Monteverdi

Luttenisten Thomas Boysen og tenoren Jan van Elsacker tar publikum med til både den tidlige italienske barokken og til det Elisabethanske England. I kjærlighetspoesien som danner grunnlaget for luttsangene fra denne perioden blir elskeren ofte fremstilt som en kriger. Musikken byr på store kontraster og er en reise fra forelskelse og håp, til avvisning, tap og total desperasjon. Innimellom sanger av komponister som John Dowland og Guilio Caccini, Claudio Monteverdi og Stefano Landi, byr Boysen på luttmusikk av Piccinini, Kapsberger og John Dowland.

Thomas Boysen – lutt og teorbe

Jan van Elsacker – tenor

Den belgiske tenoren Jan van Elsacker begynte som ung gutt å synge i Antwerpens katedralkor. Senere fulgte studier i sang ved byens konservatorium. Etter utdannelsen har Elsacker etablert seg som en av verdens ledende spesialister på vokalmusikk fra 16 og 1700-tallet og brukes i dag som solist i noen av de beste ensemblene innen dette feltet. Han synger med grupper som Collegium Vocale Gent og La Chapelle Royale(Philippe Herreweghe), La Petite Bande (Gustav LeonhardtSigiswald Kuijken),  Anima Eterna (Jos van Immerseel) og forskjellige mindre ensembler.

Thomas C. Boysen (1970) er født inn i en musikalsk famile med flere profesjonelle musikere. Han studerte kalssisk gitar ved Norges Musikkhøgskole og lutt ved konservatoriet i Trossingen i Tyskland med professor Rolf Lislevand. Han er i dag en mye benyttet solist og akkompagnatør for flere av verdens ledende ensembler og uttøvere som Balthasar-Neumann-Ensemble, Collegium Vocale – Gent, Armonico Tributo Austria, Le Poème Harmonique, Akademie für Alte Musik – Berlin, Freiburgwe Barockorchester, Emma Kirkby, Rolf Lislevand og Paolo Pandolfo. Han underviser i lutt ved konsertvatoriet i Würzburg i Tyskland.