Lørdag 16. oktober kl 20:00
Sentralen – Marmorsalen

Mestermøte

Festivalens stjerner tar med seg favorittstykkene sine når de kommer sammen for å gi publikum en herlig kammerkonsert på lørdagskvelden.

Kati Debretzeni – fiolin
Paolo Pandolfo – viola da gamba
Steven Devine – cembalo
Thomas Boysen – lutt
Woodpeckers – blokkfløytekvartett

Publikum vil kunne nyte et glass eller flere fra baren i Marmorsalen.

Woodpecker Recorder Quartet

Woodpeckers Recorder Quartet er en dynamisk gruppe musikere, som alle deler den samme lidenskapen for å markere både gammel og ny musikk. De møttes under studiene for Dan Laurin på Kungl. Musikkhøgskolen i Stockholm. Etter fullført diplomstudier har de fortsatt å spille sammen og med røtter i Sverige, Norge, Danmark og Irland, har «hakkespettene» vist at de har noe spesielt å tilby. Repertoaret deres spenner fra middelalderen til i dag med en forkjærlighet for barokkmusikk og nyskrevet musikk. De tar sikte på å presentere innspilleren i en helt ny kontekst og samarbeider derfor med unge talentfulle komponister fra Skandinavia og Europa for å utvikle innspillerenes repertoar og uttrykksmuligheter. Woodpeckers har opptrådt på festivaler som Stockholm Early Music Festival og representert Skandinavia på REMA Show -saken i Portugal, som ble spilt inn av TV -kanalen Mezzo og sendt på både TV og radio i hele Europa. Alle medlemmer har også profilert seg som vinnere og prisvinnere på internasjonale konkurranser, og de opptrer regelmessig rundt om i verden. Med programmet «Kvittrande Klanger» har de turnert med skolekonserter rundt om i Sverige og Norge og inspirert tusenvis av barn.

Woodpeckers består av:

Pernille Petersen – den danske Moeck/SRP Competition -vinneren fra København. Hun er flink til å improvisere, og du vil aldri finne en bedre ensemblemusiker.
www.pernillepetersen.dk

Caroline Eidsten Dahl – den stilige kvinnen fra Norge. Ingen spiller vakre melodier med myk artikulasjon på sopranen som hun gjør. Også en fantastisk improvisator.
www.carolineeidstendahl.com

Katarina Widell – den svenske/koreanske arrangøren fra Västerås som spiller rytmiske minimalistiske fraser som en datamaskin og alltid velger det raskeste tempoet når hun spiller Bach.
www.katarinawidell.com

Kate Hearne – den irske superkvinnen fra Dublin, bosatt i Helsingborg. En prima vista Queen og multitalent artist som lyser opp rommet og alle i det når hun kommer inn.
www.katehearne.com 

Kati Debretzeni ble født i Transilvania, men utvandret til Israel som 15-åring. I 2000 ble hun utnevnt som konsertmester i English Baroque Soloists, og man kan høre henne spille i flere av John Eliot Gardiners CD-utgivelser fra hans Bach Cantata Pilgrimage. I 2008 overtok hun konsertmesterstillingen i Orchestra of the Age of Enlightenment og har siden jobbet med blant andre Ivan Fischer, Roger Norrington, Robin Ticciati og Trevor Pinnock. Kati har gjort mange kammermusikkinnspillinger med Florilegium (Chanel Classics), Ricordo (Linn Records), Trio Goya (Chandos) og hun er solist og leder på «Totally Telemann» – Barokkanernes CD fra 2015 (LAWO). Hun medvirker som solist i to versjoner av Bachs Brandenburgerkonserter: med The European Brandenburg Ensemble under ledelse av Trevor Pinnock (Gramophone Award 2007) og i English Baroque Soloists live-innspilling fra 2008. Hun har ledet ulike ensembler i Israel, Polen, Norge, på Island og i Storbritannia, og hun underviser barokkfiolin ved det Kongelige Konservatoriet i Haag

Paolo Pandolfo

Paolo Pandolfo er en italiensk virtuos gambist, komponist og professor,som begynte sine studier som kontrabassist og gitarist, og ble etterhvert en dyktig jazz- og popmusiker før han begynte å studere viola da gamba ved musikkonservatoriet i Roma. Han var en av grunnleggerne for tidligmusikkensemblet La Stravaganza i 1979, og fra 1982 til 1990 var Pandolfo medlem av Jordi Savalls ensemble Hespèrion XX. Siden 1989 har Pandolfo vært professor i viola da gamba ved Schola Cantorum Basiliensis. I tillegg gjør han hyppige konserter og innspillinger med sitt tidligmusikkensemble Labyrinto, som han også var med å etablere. Pandolfo har spilt inn en rekke CD-er, og hans første soloinnspilling var i 1990 med utgivelsen av hans anerkjente tolkninger av C. P. E. Bachs Sonater for Viola da Gamba (Tactus). Han har også spilt inn en viola da gamba-tolkning av cellosuitene til J. S. Bach. Pandolfo har sagt at arv fra gammel musikk kan være en kraftig inspirasjon for fremtiden for den vestlige musikktradisjonen. Å bygge broer mellom fortid og nåtid er derfor en viktig del av hans arbeid.

Steven Devine

Steven Devine har en travel karriere som ensembleleder og tangentspiller. Han leder og spiller med Orchestra of the Age of Enlightenment, The Gonzaga Band, The Mozartists og opptrer regelmessig med mange andre grupper rundt om i Europa. Han har spilt inn over 30 CD-er med forskjellige utøvere og gjort seks soloinnspillinger. Innspillingen av Bachs Goldberg Variations (Chandos Records) har fått svært rosende omtale – blant annet i Gramophone,  som beskriver den som «blant de beste». De komplette cembalo-verkene til Rameau (Resonus) har mottatt femstjerners anmeldelser fra BBC Music Magazine.

Thomas Boysen (foto: Susanna Drescher)

Thomas C. Boysen (1970) er født inn i en musikalsk famile med flere profesjonelle musikere. Han studerte kalssisk gitar ved Norges Musikkhøgskole og lutt ved konservatoriet i Trossingen i Tyskland med professor Rolf Lislevand. Han er i dag en mye benyttet solist og akkompagnatør for flere av verdens ledende ensembler og uttøvere som Balthasar-Neumann-Ensemble, Collegium Vocale – Gent, Armonico Tributo Austria, Le Poème Harmonique, Akademie für Alte Musik – Berlin, Freiburgwe Barockorchester, Emma Kirkby, Rolf Lislevand og Paolo Pandolfo. Han underviser i lutt ved konsertvatoriet i Würzburg i Tyskland.