Lørdag 16. oktober kl 14:00
Sentralen – Marmorsalen

Kvitrende Klanger – familiekonsert


Woodpeckers
Caroline Eidsten Dahl (Norge)
Kate Hearne (Irland/Sverige)
Katarina Widell (Sverige)
Pernille Petersen (Danmark)

Blokkfløytekvartetten Woodpeckers har med seg blokkfløyter i alle størrelser når de tar barna med seg inn i et musikalsk eventyr med konserten Kvitrende Klanger der blokkfløyter i alle størrelser er fugler, cowboyer og andre rare dyr i en fartsfylt koreografert forestilling.

Med et stort arsenal av blokkfløyter i forskjellige størrelser har kvartetten Woodpeckers som mål å inspirere sine lyttere når de byr på blokkfløytemusikk fra 1400-tallet og frem til vår tid. Familieforestillingen «Kvitrende klanger» tar deg med på en spennende reise med musikk av barokkens mestere som Johann Sebatian Bach og Antonio Vivaldi og vår tids komponister hvor musikken er inspirert av fugle-og dyrelyder. I Chiel Meijerings «Sittings Ducks» blir musikerne i Woddpeckers forvandlet til levende mål for musikalsk geværskyting. Gus Haverkates «Smoking guns» byr på en hysterisk rundtur i den ville vesten der vi møter cowboyer, hester, løpske lokomottiver og ikke minst banditter. 

Woodpecker Recorder Quartet

Woodpeckers Recorder Quartet er en dynamisk gruppe musikere, som alle deler den samme lidenskapen for å markere både gammel og ny musikk. De møttes under studiene for Dan Laurin på Kungl. Musikkhøgskolen i Stockholm. Etter fullført diplomstudier har de fortsatt å spille sammen og med røtter i Sverige, Norge, Danmark og Irland, har «hakkespettene» vist at de har noe spesielt å tilby. Repertoaret deres spenner fra middelalderen til i dag med en forkjærlighet for barokkmusikk og nyskrevet musikk. De tar sikte på å presentere innspilleren i en helt ny kontekst og samarbeider derfor med unge talentfulle komponister fra Skandinavia og Europa for å utvikle innspillerenes repertoar og uttrykksmuligheter. Woodpeckers har opptrådt på festivaler som Stockholm Early Music Festival og representert Skandinavia på REMA Show -saken i Portugal, som ble spilt inn av TV -kanalen Mezzo og sendt på både TV og radio i hele Europa. Alle medlemmer har også profilert seg som vinnere og prisvinnere på internasjonale konkurranser, og de opptrer regelmessig rundt om i verden. Med programmet «Kvittrande Klanger» har de turnert med skolekonserter rundt om i Sverige og Norge og inspirert tusenvis av barn.

Woodpeckers består av:

Pernille Petersen – den danske Moeck/SRP Competition -vinneren fra København. Hun er flink til å improvisere, og du vil aldri finne en bedre ensemblemusiker.
www.pernillepetersen.dk

Caroline Eidsten Dahl – den stilige kvinnen fra Norge. Ingen spiller vakre melodier med myk artikulasjon på sopranen som hun gjør. Også en fantastisk improvisator.
www.carolineeidstendahl.com

Katarina Widell – den svenske/koreanske arrangøren fra Västerås som spiller rytmiske minimalistiske fraser som en datamaskin og alltid velger det raskeste tempoet når hun spiller Bach.
www.katarinawidell.com

Kate Hearne – den irske superkvinnen fra Dublin, bosatt i Helsingborg. En primavista-queen og multitalent artist som lyser opp rommet og alle i det hun kommer inn.
www.katehearne.com